Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Vučić najavio ublažavanje mjera poslije praznika

vucic

Vučić je kazao i da će policijski sat ubuduće počinjati u 18 sati, a ne u 17 sati kako je bilo do sada

Građani stariji od 65 godina od utorka, 21. aprila moći da idu u šetnju tri puta sedmično, a policijski sat će ubuduće počinjati od 18 sati, najavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

On je precizirao da će stariji građani od utorka, kada se završava do sada najduža zabrana kretanja u Srbiji, moći da u periodu od 18 sati do jedan sat poslije ponoći izaberu svojih pola sata za šetnju.

Vučić je kazao i da će policijski sat ubuduće počinjati u 18 sati, a ne u 17 sati kako je bilo do sada.

Također, predsjednik Srbije je najavio i da će od utorka moći da se otvore zanatske radnje, a kasnije i frizerski i kozmetički saloni i teretane.

Između 4. i 11. maja biće otvoreni i hoteli, banje, tržni centri, međugradski saobraćaj, aerodromski saobraćaj, kao i restorani i kafići, dodao je.

“To je sve ukoliko sve bude išlo kao što je išlo danas”, kazao je on za televiziju Pink.

Predsjednik Srbije pozvao je i građevinare da od utorka krenu “punom parom na posao”.

Upitan o tome da li slabi koronavirus u zemlji, Vučić je kazao da se Vojvodina “umiruje”, da je Beograd “sve bolji”, Niš se takođe “umiruje”, ali u okolini Niša ima problema.

Prema podacima od 15 sati danas, u Srbiji je do sada od posljedica koronavirusa preminulo 117 osoba, a registrovano je 5.994 oboljelih. Do sada je izliječeno 637 osoba.