Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić: Ne zanima me da razgovaram sa liderima opozicije

vucic

Predsjednik Srbije je ocijenio i da najveća podrška protestima protiv vlasti stiže iz medija u Zagrebu, Sarajevu i Prištini

Ne zanima me da razgovaram sa liderima opozicije, dok sam za dijalog sa građanima uvijek otvoren, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući proteste protiv vlasti u zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mene to ne zanima. Ja sa njima neću da se sastanem. Za narod i za građane sam uvijek otvoren. A za ove lopove ne. A zašto nisu u zatvoru, to je teško pitanje. Zato što su cjelokupan pravosudni sistem oni postavili. Što da ja pričam sa nekim ko priča da ja urušavam teritorijalni integritet, a u njihovo vrijeme Kosovo proglasilo nezavisnost i Crna Gora otišla iz Jugoslavije”, rekao je on za televiziju Pink.

Vučić je ocijenio i da najveća podrška protestima u Beogradu stiže iz medija u Zagrebu, Sarajevu i Prištini i da je potrebno da se ljudi zamisle zbog čega je to tako.

“Šta mislite zašto se Zagreb raduje propasti Aleksandra Vučića? Zašto sam im ja problem? Smeta im to što je Srbija snažnija. Ja sam iz Sarajeva čuo primjedbe na to što se Srbija naoružava. Hoćete vi da nam zabranite?”, upitao je.

Kako je istakao, kosovski mediji su napravili glavnu vijest od protesta u Gračanici u kome je učestvovalo “19 ljudi, od kojih je 12 stvarno iz Gračanice, u kojoj živi 18.000 ljudi”.

Predsjednik Srbije je govorio i o plati u Srbiji, najavivši da će prosječna plata do kraja godine biti povećana na 500 eura, a govorio je i o tome da je Srbija u prednosti među državama regiona u trci za otvaranje velike fabrike, ne pricizirajući o kojoj fabrici je riječ.