Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Nova vlada će pošteno obavljati posao

vučić nova vlada

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se nakon položene zakletve, rekao je da želi da se zahvali prije svega građanima Srbije, pa potom i poslanicima Narodne skupštine Srbije na velikoj podršci koju su pružili novoizabranoj Vladi, “posle teške i duge rasprave”, javlja Anadolu Agency.

“Mi članovi Vlade Republike Srbije ponosni smo što obavljamo tu dužnost. Trudićemo se, radićemo marljivo, borićemo se, bićemo posvećeni za interese Srbije, jer samo jednu otadžbinu imamo, koju toliko volimo. Naš najvažniji cilj je bolji životni standard građana, da se izborimo za bolju ekonomiju, ali i za pravnu državu, za zemlju u kojoj će svako poželjeti da njegovi potomci i naredne generacije žive i koji će moći da žive u boljoj zemlji nego što smo mi živjeli”, rekao je Vučić.

On je dodao da je pred Vladom mnogo teškog i napornog rada te da će dati sve od sebe kako bi zastupali interese svoje zemlje i interese naroda.

“Pošteno, odgovorno i ozbiljno obavljaćemo svoj posao”, istakao je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Polaganju zakletve novog premijera i ministara Vlade Srbije u Skupštini prisustvovali su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, poglavari vjerskih zajednica, patrijarh SPC-a Irinej, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, reisu-l-ulema IZS-a Sead Nasufović te diplomatski kor.

Nakon polaganja zakletve počeo je mandat nove Vlade Srbije, a prva sjednica zakazana je za sutra u 06.30 časova.

Članove nove Vlade prije toga izglasala je Narodna skupština Srbije na posebnoj sjednici, koja je trajala tri dana.

Pored premijera Aleksandra Vučića, novu Vladu Srbije čine prvi potpredsjednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsjednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednica i ministarka građevine Zorana Mihajlović, potpredsjednik i ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ministarstvo finansija predvodiće Dušan Vujović, Ministarstvo privrede Goran Knežević, Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović, Ministarstvo rudarstva Aleksandar Antić. Ministarka pravde je Nela Kuburović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rada Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

U novoj Vladi nalazi se i tri ministra bez portfelja, Jadranka Joksimović, Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.