Globus

predsjednik srbije

Vučić o izboru Milanovića za predsjednika Hrvatske: Čestitat ću

06/01/2020

Rekao da je sebe natjerao da šuti i ni riječ da im ne kaže te da reagira samo još većim radom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novoizabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, kada budu proglašeni zvanični rezultati izbora, poslati telegram sa sadržajem: “Čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske”, jer tako rade pristojni ljudi.

Vučić je novinarima, nakon susreta sa srpskom djecom iz Hrvatske, rekao da je, povodom raznih uvreda koje su dolazile iz te države tokom izborne kampanje na njegov i račun Srbije, rekao da je sebe natjerao da šuti i ni riječ da im ne kaže te da reagira samo još većim radom.

Uvrede od toga da je Srbija šaka jada, da sam ja ratni kabadahija, da je Srbija slaba za Hrvatsku, istakao je on i dodao da Hrvatskoj želi svako dobro, ali da isto tako želi i Srbiji da uvijek ima dvostruko veći privredni rast od te države.

Odgovarajući na pitanje o događanjima u Crnoj Gori, Vučić je rekao danas da ne zna kako će se situacija u Crnoj Gori, zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, završiti, ali je istakao da se nada miru i poručio da je spreman da razgovara s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kada on bude spreman za to.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.