Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić o pripadnicima MUP-a Srbije u Banjoj Luci: Notorna laž

vucic cvike

To je sve što mogu da kažem, sve ostalo bi bilo miješanje

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je kako je notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku povodom hapšenja Davora Dragičevića te istaknuo kako Srbija prati događanja u tom gradu, no da nema namjeru da se miješa u unutarnje stvari BiH.

– Niko to od nas nije tražio, niti se mi miješamo u unutarnje poslove drugih zemalja ili entiteta. Ne miješamo se u poslove BiH, a još manje u unutarnje stvari Republike Srpske – poručio je Vučić, odgovarajući na pitanje o medijskim navodima da su srpski specijalci bili u Banjoj Luci tokom protesta, javlja RTS.

Ustvrdio je kako Srbija prati događanja u Banjoj Luci i da želi da se sve završi mirno te da vjeruje da “takvu svijest imaju i nadležne institucije u RS-u”.

– Sve drugo bi bilo naše brutalno miješanje u stvari u koje ne smijemo da se miješamo. Vidjeli ste kako se neki političari odavde brutalno miješaju. Upitao bih ih: ‘Je l’ biste voljeli da tako neko čini u našoj zemlji? Hoćete da postavimo sutra željeznu zavjesu na Drini, kao što je Milošević Karadžiću?’ – kazao je Vučić.

– Mi da uvodimo sankcije i postavljamo nove granice na Drini taj film nećete gledati – zaključio je srbijanski predsjednik.