Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić očekuje dobre rezultate po pitanju otvaranja poglavlja 23. i 24.

vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u izjavi novinarima u Parizu, gdje se održava Samit lidera država Zapadnog Balkana rekao je da očekuje dobre rezultate po pitanju otvaranja poglavlja 23. i 24. u eurointegracijama Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Navodeći da je Velika Britanija skinula svoju rezervu sa poglavlja 23, Vučić je rekao da je ostala još jedna zemlja, Hrvatska, sa čijim predstavnicima će danas imati prilike direktno da razgovara te da ne bi isključio mogućnost da se pitanja poglavlja i danas riješe.

Komentarišući natpise u novinama prema kojima Njemačka pritišće Hrvatsku da se otvore poglavlja Srbiji, Vučić je rekao je da ne zna ni za kakve pritiske.

“Ako hoće da otvore, ako žele, dobro je, hvala. Ako ne žele, nikom ništa. Ali, nadam se i vjerujem. Sada je jedna prepreka manje, ostao je još jedan stepenik. Nadam se da svi zajedno, a vjerujem bez pritisaka bilo kakvih, možemo to da riješimo danas“, rekao je Vučić.

Upitan da li je tačno da su sa hrvatske strane dolazili predlozi da se oformi koalicija koja bi bila protiv Srbije, Vučić je kazao da “svaki put ima različitih pokušaja da se nekako sa pojedinih strana Srbija skrene ili da postoje zajedničke ocjene koje nisu povoljne za Srbiju, ali to nije realno i moguće”.

“Razgovarao sam sada i sa premijerom Albanije Edi Ramom koji će u potpunosti da podrži dobre odnose i komunikaciju sa Srbijom. Isto će da uradi i Đukanović i Cerar“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li će glavna poruka njegovog govora na plenarnom sastanku biti da je Srbija jasno na evropskom putu, Vučić je rekao da to niko nije ni dovodio u pitanje te da, s obzirom na to da voli konkretne stvari, on o tome neće ni govoriti.

“Ja ću govoriti o putu Niš-Priština i šta mi očekujemo od Evropske investicione banke po tom pitanju. O politici ću da govorim u tri rečenice“, rekao je Vučić i dodao: “Naravno da je Srbija na evropskom putu. Ona neće mjenjati svoju politiku i nastaviće taj put“.