Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić očekuje eskalaciju situacije u Evropi i svijetu, spominje i Drugi svjetski rat

Foto: RTS

Naveo je da “živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize posle Drugog svjetskog rata”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se obraća javnosti, poručio je da očekuje eskalaciju situacije u Evropi i svijetu.

Naveo je da “živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize posle Drugog svjetskog rata”.

-Očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i da se suočimo sa veoma teškim posljedicama, govorim o Evropi i svijetu. Moramo da budemo čvrsto opredijeljeni da svoj posao uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir, da obezbijedimo ekonomski rast, poručio je Vučić tokom obraćanja javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsjednika Republike, prenosi RTS.

Uputio molbu građanima

-Poštovani građani Srbije, poštovani novinari, 29. aprila sam se posljednji put na ovakav način obratio i danas želim u uvodu svog obraćanja da zamolim građane naše zemlje, jer isključivo ću govoriti o Srbiji, ne pominjući političke partije, njihove interese ili bilo šta slično. Govoriću o problemima sa kojima se suočavamo, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Rekao je da bi volio da svi saslušaju to i sagledaju šta će reći kako bi se po mnogim pitanjima otvorila široka rasprava i dijalog.

-Da zajedno odgovorimo onim izazovima koje su pred nama i da dođemo do rezultata koje svi želimo. Živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize posle Drugog svjetskog rata i ja želim zarad historije da vam kažem, pošto naravno imam i određenih saznanja više nego obični građani, a nerijetko se pouzdam i u ono što osjetim kroz razgovore sa najvećim svjetskim liderima – i očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i očekujem da se suočimo sa veoma teškim posljedicama, govorimo o Evropi i svijetu, rekao je Vučić.

Naglasio je da “mi moramo da budemo čvrsto opredijeljeni da svoje zadatke i ono što je naš posao izguramo do kraja.

-Da uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir u našoj zemlji, ali i da obezbijedimo ekonomski rast, da obezbijedimo svakako bolji život građana Srbije, naveo je Vučić.