Bled

Vučić: Opozicija u Crnoj Gori napravila “veliki rezultat”

Vučić premoćno pobijedio na izborima u Srbiji
21.06.2020., Beograd, Srbija - Srpska Napredna Stranka SNS proglasila je uvjerljivu pobjedu na parlamentarnim izborima. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vucic. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić je u izjavi medijima na Bledu rekao da će čestitati pobjednicima “ko god to bio na izborima u Crnoj Gori”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na osnovu prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nesumnjivo da je Demokratski front, odnosno lista “Za budućnost Crne Gore” napravila “veliki rezultat i pomak”, ali da treba sačekati konačne rezultate.

Napominjujući da je vidio samo preliminarne rezultate sa sjevera Crne Gore,iz Herceg Novog i Budve, on je naglasio da je tu ubjedljiva pobjeda liste “Za budućnost Crne Gore”, ali da nije dobio rezultate iz Rožaja, Plava i drugih mjesta i da je zato prerano za izjašnjavanje.

Za mene je važno da se, i bez obzira na rezultat, srpski narod u Crnoj Gori podigao da štiti svoja identitetska prava. Želimo da sačuvamo srpski narod i kulturu, ćirilično pismo i neki pomaci su vidljivi, a u tvrdnje lezilebovića u Podgorici, kao ni u Beogradu, ne odgovaram, rekao je on.

“Za nas je važno da se broj Srba na narednom popisu u Crnoj Gori 2021. ne smanji, da kažemo da smo kao država mirnim djelovanjem uspjeli da pomognemo svom narodu”, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu portparola DPS-a koji proteste u toj zemlji naziva “Aleksandrovom crnom operacijom”, predsjednik Srbije je rekao da “razni ljudi ne mogu da objasne kako to da se srpski narod podiže u Crnoj Gori i da govore kako je on uz Mila Ðukanovića”.

“Mediji u regionu govore kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu napada mene”, ustvrdio je Vučić.

Predsjednik Srbije boravi u posjeti Sloveniji, a sjutra će prisustvovati Bledskom strateškom forumu na kojem će učestvovati premijeri šest zemalja i predsjednici dvije države.