Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

aleksandar vučić
Foto: M.K./ATAImages/Pixsell

“Oni su računali da će imati najmanje 70 do 90 glasova ‘za’, da će 60 do 70 biti ‘suzdržano’ i da Srbija može dobiti 20 do maksimalno 30 glasova, i to govore svima. Ja vam sad kažem, neće biti takav rezultat”, izjavio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da otpor donošenju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a postaje sve veći i da rezultat glasanja neće biti onakav kakav su sponzori rezolucije očekivali, dodavši da borba Srbije traje i da neće biti laka, prenosi RTS.

On je gostujući na TV Pinku rekao da rezultat glasanja neće biti onakav kakav sponzori rezolucije najavljuju.

“Oni su računali da će imati najmanje 70 do 90 glasova ‘za’, da će 60 do 70 biti ‘suzdržano’ i da Srbija može dobiti 20 do maksimalno 30 glasova, i to govore svima. Ja vam sad kažem, neće biti takav rezultat”, izjavio je Vučić.

Rekao je da i sponzori rezolucije imaju dominaciju u Generalnoj skupštini UN-a, jer će vjerovatno 27 članica EU-a glasati “za”, kao i SAD, Kanada i zemlje koje su, kako Vučić kaže, “politički patuljci”.

Tvrdi da sve više zemalja u svijetu saznaje istinu o Srbiji te da srpska borba traje i da neće biti laka.

“Vidjet ćemo tu ko je prijatelj, a ko nije prijatelj Srba i Srbije. Ko je prijatelj pravde, istine i međunarodnog prava, a ko nije”, rekao je Vučić.