Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić poručio svom ministru: Opet si podmetnuo moja leđa

tasovac

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je tijekom sjednice Vlade, po povratku iz Sarajeva, kako je razočaran onim što se dogodilo s Tanjugom i oštro je kritizirao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije, saznaje Tanjug.

“Hoću zbog stenograma i istorije da kažem koliko sam razočaran onim što se dogodilo oko Tanjuga”, kazao je Vučić obraćajući se izravno ministru Tasovcu.

“Hoću zbog stenograma i istorije da kažem da sam bio protiv gašenja Tanjuga”, kazao je Vučić i istaknuo: “Ti i Saša Mirković ste me uvjeravali kako je to važno, potrebno i reformski”.

“Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovdje da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vijesti, nigdje te nisam vidio, samo sam čuo objašnjenje Saše Mirković, gdje se poziva na tačku 146. pa ne razumijem točno zašto nisi išao u Sarajevo “, naveo je predsjednik Vlade Srbije.

Također, Vučić je članovima vlade poručio: “Oni koji neće biti u vladi, oni koji su samostalni strijelci, oni koji neće biti dio tima, i da idu negdje s vladom, zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi, a to se sad ne odnosi na tebe Tasovac, njih molim da se tako ne ponašaju. Jasno vam je da vas neću moliti nizašto”.

“Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga a ti Tasovac za …. Ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično”, zaključio je Vučić.