Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić poručio vlastima Kosova: Povucite varvarske tarife

vucic3333

Vučić je od jutros imao niz sastanaka sa šefovima srpskih sigurnosnih snaga

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je odluka Prištine da uvede stopostotne carine Srbiji najznačajniji pokušaj destabilizacije njegove zemlje.

“U skladu s tim smo imali sastanak i dogovorili se kako da pomognemo narodu na Kosovu. Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin, to je kršenje jednog od fundamentalnih prava i sloboda na kojima počiva savremeno društvo. Uradili su to iz nama nepoznatih razloga, a za to su dobili podršku evropskih sila”, rekao je Vučić poslije večerašnjeg sastanka u Predsjedništvu Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i svim ministrima u vladi.

Naveo je da će predstavnici vlasti s Kosova pokušati sa njima da razgovaraju.

“Mi prihvatamo novu poziciju, pa da mi budemo srećni da prihvatimo takse deset posto, a druga ideja im je da im damo sve u energetici, a oni da povuku tarife. Treća ideja je da učinimo nešto za Prištinu, a oni da operu obraz. Srbija na to neće pristati”, rekao je Vučić, prenosi Blic.rs.

Poručio je da povuku “varvarske tarife” i da će biti spreman razgovarati sa njima kad ih povuku.

Vučić je od jutros imao niz sastanaka sa šefovima srpskih sigurnosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i Rusije, a telefonom je razgovarao sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, sve u svjetlu najnovije krize na Kosovu i Metohiji nakon hapšenja četvorice Srba.