Vučić priznao: Uhapšeni su pripremali nelegalne aktivnosti u Crnoj Gori

vucic_pres
FOTO Novosti.rs

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je kako su sigurnosni organi Srbije došli do nepobitnih dokaza da su, uz ostalo, i u Srbiji, pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritorij Crne Gore.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, održanoj nakon sjednice Biroa za koordinaciju rada službi sigurnosti, istaknuo kako su te osobe privedene te da se nalaze u Beogradu, pod kontrolom Srbije.

“Radili su zajedno s ljudima za koje mogu da kažem da postoji element inostranosti”, istakao je Vučić, pišu Večernje novosti.

Po njegovim riječima, došlo je i do dokaza da su određene osobe pratile putanju kretanja premijera Crne Gore i to na dnevnom nivou svake sekunde te obavještavale druge osobe.

“S ovim smo upoznali njihove sigurnosne strukture”, ustvrdio je Vučić.

Dodao je kako su nadležni državni organi ustanovili povećano dejstvo različitih obavještajnih agencija, “i sa Istoka i sa Zapada”, te poručio kako je Srbija, svojom aktivnošću, uspjela da “neutralizira” neke od tih osoba.

Nadležni organi, u skladu s posebnim zakonom o BIA, uspješno su evidentirali niz obavještajnih aktivnosti uperenih protiv interesa Srbije, kao i počinitelje i prekršitelje tih djela, naglasio je srbijanski premijer.