Globus

predsjednik srbije

Vučić: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bismo preživjeli

19/02/2020

Vučić izjavio da Srbija ne bi preživjela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rješenje kosovskog pitanja

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Richarda Granella, o tome da je lažna vijest da postoji plan SAD za brzo rješenje pitanja Kosova, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvijek govorio “da prije svega treba sami da razgovaramo”.

“Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umiješaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo”, istakao je on nakon obilaska radova na Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Vučić je također i postavio pitanje novinarima: “Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?”

Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo, rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.

“Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživjeli. Poslije balkanskih ratova, Prvog i Drugog svjetskog rata, ratova devedesetih… mi to ne bi preživjeli. Potrebna nam je pametna politika”, izjavio je Vučić.

Komentari

Autor: B92.net

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.