Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić se nametnuo u Washingtonu: Sjajno sarađujemo s Hrvatima, Mađari su problem

aleksandar-vucic111

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da Srbija i Hrvatska dobro surađuju oko izbjeglica i upozorio da Zagreb može očekivati puno veće probleme s Mađarskom koja je najavila podizanje ograde na granici s Hrvatskom.

“Očekujte uskoro drugačiji odnos između Hrvatske i Mađarske. To će vam biti puno veće pitanje nego odnos između Srbije i Hrvatske”, rekao je Vučić u Washingtonu i dodao:

“Mađari su najavili postavljanje ograde na granicu s Hrvatskom, ali nije samo ograda u pitanju. Čekajte samo da vidite što će se događati”, upozorio je srbijanski premijer koji boravi u posjetu SAD-u.

Vučić je ocijenio je da nema problema u suradnji s Hrvatskom.

“U neposrednom su kontaktu naši ministri unutarnjih poslova, a ako treba bit će i naši premijeri”, istaknuo je Vučić.

Po njegovim riječima, američki državni tajnik John Kerry pohvalio je Srbiju zbog načina na koji se nosi s problemom izbjeglica na svojim granicama i dodao kako očekuje da EU donese sveobuhvatno rješenje.

“Onda se i mi možemo držati tog rješenja, da znamo što je to. A ne da mi štitimo i branimo europske vrijednosti, dok se pojedine europske zemlje, zemlje EU-a, ponašaju svakako osim na europski način. To je nešto što mi ne možemo razumjeti i prihvatiti”, istaknuo je aludirajući na Mađarsku.

“Nastavit ćemo biti i toleratni i solidarni prema izbjeglicama, ali ne možemo nikome dopustiti da nam prebija novinare zato što su ušli na njihov teritorij, a nisu se ponašali kako se ponašaju neki njihovi novinari, nisu podmetali noge očevima s djecom”, dodao je.