Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanski predsjednik

Vučić se obukao kao Čečen tokom susreta sa Kadirovim čovjekom

444

Savjetnik Kadirova Turko Daudov na početku razgovora prenio je pozdrave iz Čečenije predsjedniku Srbije i, preko njega, cijelom srpskom narodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa savjetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova i tom prilikom dobio vrlo interesantan poklon.

Savjetnik Kadirova Turko Daudov na početku razgovora prenio je pozdrave iz Čečenije predsjedniku Srbije i, preko njega, cijelom srpskom narodu.

“Danas u svijetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrijednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je cijeli zapadni svijet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji”, naveo je Daudov i dodao:

“S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vjekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu”, objavio je Turko Daudov.

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali na tome što je ruski narod za nas bratski narod.

“Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom“, kazao je Vučić.

Na kraju sastanka nastala je zanimljiva fotografija gdje je Daudov uručio Vučiću nacionalnu burku i papaku, prenosi Nova.rs. Također, ovaj srbijanski portal tvrdi kako je Vučić sastanak sa Kadirovim savjetnikom pokušao zataškati.