Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spin

Vučić se opet obrukao, izmislio tenk pred stadionom Borussie Dortmund

vucic tenk (1)

Novinari “Deutsche wellea” brzo su provjerili o čemu se radi i utvrdili da predsjednik Republike Srbije širi poluistine

“Iznenađen sam bio, gledao sam histeričnu kampanju – ‘skupile se ubice da slave Vukovar’ i tako dalje. Nikakve veze ni s kakvim Vukovarom ništa tamo nije imalo, niti tenk kojemu je cijev zalivena i koji nema motor ima veze s Hrvatskom ili bilo kojim dijelom Republike Srpske Krajine. Sve što je objavljeno bila je notorna laž”, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas obraćajući se novinarima u Beogradu.

Vučić je pritom dodao i kako nogometni klub CSKA iz Moskve ima tenk na stadionu, engleski klub Arsenal topove ispred stadiona, a da njemački prvoligaš Borussia Dortmund ima tenk kao simbol i to s oznakama “koje podsjećaju na neka prošla vremena”. Kako bi tu svoju tvrdnju ilustrirao, on je pokazao i jednu fotografiju tenka, oko koje su postavljena klupska obilježja Borussije.

Novinari “Deutsche wellea” brzo su provjerili o čemu se radi i utvrdili da predsjednik Republike Srbije širi poluistine pokušavajući opravdati tenk pred Zvezdinim stadionom. Pritom koristi fotografije s interneta konstruišući krivi kontekst.

Naime, fotografija koju je Vučić pokazao snimljena je tokom dana otvorenih vrata 104. Tenkovskog bataljona njemačke vojske Bundeswehra 21. septembra 2014. godine u kasarni Pfreimd u Bavarskoj.

Ta slika tenka i još njih nekoliko mogu se naći samo na jednom malom internet forumu i na Facebook Eventu posvećenom tom danu otvorenih vrata. Uz fotografiju objavljenu na Facebooku postavljen je komentar u kojem se kaže kako su taj tenk ukrasili vojnici i oficiri povodom oproštaja od svog komandanta.

Svima bi, stoga, trebalo biti jasno da je u pitanju jedna interna šala – na tenk u kasarni (a, ne pred stadionom Borussije !!!) – samo su prikačene zastave. Tog istog dana je i jedno drugo društvo iskoristilo istu ideju pa su na jedan drugi tenk istaknuli klupsku zastavu nogometnog kluba 1. FC Köln.

U cijeloj priči, dakle, nigdje ni prave Borussije, ni njenog stadiona, niti Dortmunda iz Vučićevog spina! Nešto slično blamaži s “peračima prozora”…