Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić se pravda: Rekli bi da se nisam htio slikati zbog njegovog imena

Vucic-Zlatan

U intervjuu za televiziju Prva, Vučić je rekao da je u okviru posjeta toj bolnici prolazio pored sobe i mahnuo “divnom dječaku Zlatanu”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prilikom posjeta Institutu za majku i dijete poštovao sve zdravstvene procedure i da je u sobu dječaka na hematološkom odjelo ušao na poziv njegove majke, jer nije mogao odbiti taj poziv.

U intervjuu za televiziju Prva, Vučić je rekao da je u okviru posjeta toj bolnici prolazio pored sobe i mahnuo “divnom dječaku Zlatanu”.

“U tom trenutku njegova divna majka izlazi i zamoli me da se fotografiram s njenim sinom. Ona nema masku, a ja imam na sebi sve što je potrebno. A kako sam mogao odbiti majku? Zamislite kako bi izgledale društvene mreže i što bi mi rekli da sam rekao da se neću fotografirati s djetetom”, rekao je on i ocijenio da bi mu rekli da je “đubre ili bezosjećajni skot” ili da je to učinio zbog imena dječaka i njegove majke.

Vučić je tako odgovorio na kritike u javnosti zbog toga što je, u pratnji medija, posjetio odjel s teško bolesnom djecom u jeku sezone gripe.

Predsjednik Srbije negirao je da je javnost podijeljena po tom pitanju, a rekao je da napadi na njega stižu iz “jedne vrste socijalnog okruženja u kojoj se nalazi lažna elita, a ustvari društveni talog”.

Posjeta Vučića toj zdravstvenoj ustanovi i ulazak u prostorije gdje leže djeca koja se liječe od najtežih bolesti i čiji je imunitet prilično oslabljen izazvala je pravu lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Pokret slobodnih građana zatražio je ostavku ministra zdravlja, a portal Bebac je osudio “krajnje neodgovorno i bahato ponašanje Ministarstva zdravlja i predsjednika Vučića, koji su, zarad lične promocije, ugrozili život djece na hematološkom odjeljenju u Beogradu”, navodeći da je korištenje djece na takav način, i to za vrijeme epidemije gripa i pojačanih mjera bezbjednosti u cijeloj zemlji, neprimjereno i nedopustivo.

“Zbog epidemije gripa, pojačane su mere zaštite u cijeloj Srbiji. Djeca ne idu u školu, a u bolnicama su zabranjene posjete. I dok najbliži članovi porodice ne mogu da obiđu svoje najmilije, predsjednik Vučić može, sa novinarima i kamermanima, da uđe na hematološko odjeljenje Instituta za majku i dijete.”