Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ipak, čestitao sam

Vučić se sjetio Milanovićevih riječi: Malo ko je nas Srbe tako uvrijedio

vucic milanovic (1)

Pozdravit ćemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama – rekao je Vučić u Istanbulu

Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija otvorena za saradnju s Hrvatskom i da će dvije zemlje morati da imaju suštinski bolje odnose.

Vučić je dodao da je “malo koji svjetski državnik” nazvao Srbiju i Srbe “šakom jada”, kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, prenosi B92.

Vučić je, upitan šta očekuje u odnosima između Srbije i Hrvatske, rekao da će Srbija s oduševljenjem pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

– Pozdravit ćemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama – rekao je Vučić u Istanbulu.

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju s Hrvatskom i da je ona neophodna ako obje zemlje žele opstati na ovim prostorima i zaustaviti veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

– Saradnja je ključna riječ, a da li ćemo uspjeti… – rekao je Vučić i dodao da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod “šakom jada”, ali da je, bez obzira na to, čestitao Milanoviću pobjedu na izborima.