susreo se s pahorom

Vučić: Sit sam svih iz Evrope i svijeta

vucic ss

“Kako da objasnim građanima da uvodimo sankcije protiv Rusije koja nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a ne protiv Slovenije koja je to učinila”, upitao je Vučić

Zahvalan sam Pahoru koji pokušava da razumije poziciju Srbije i sit sam svih iz Evrope i svijeta ko će gdje da mi lupa šamare, vodiću Srbiju u skladu sa njenim interesima, poručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao danas da Srbija ima obavezu da se priključi evropskoj spoljnoj politici neposredno pred članstvo u EU, a da Srbiju još niko nije obavijestio da je pred članstvom niti vidi da planiraju je obavijeste.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom tako odgovorio na pitanje novinara slovenačke televizije o tome da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji.

“Ja sam bio siguran da će slovenačke medije da interesuju naši odnosi, a svi žele da se Srbija pridruži sankcijama”, primijetio je Vučić.

On je zamolio da se stave u poziciju Srbije i pokušao primjerom da objasni tu situaciju.

“Kako da objasnim građanima da uvodimo sankcije protiv Rusije koja nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a ne protiv Slovenije koja je to učinila”, upitao je Vučić.

On je dodao da je Sloveniju naveo kao primjer i da sa tom zemljom Srbija ima dobre odnose, ali da bi slično mogao da kaže i za druge zemlje kao što su SAD, Njemačka, Francuska…da ne misle da njih ne smije da pomijene.

“Šta da misle građani molim vas da se stavite u naše cipele. Da razmislite dobro šta je realno”, rekao je Vučić.

“Nisu zavrsili oni koji misle da su završili”, poručio je Vučić i dodao da je sa Pahorom zato razgovarao kako da se problemi prevazilaze na miran način i naglasio da je u tom kontekstu podrška Slovenije veoma važna.

Pahor: Želim da sve države koje žele da uđu u EU podrže sankcije

Pahor je rekao da bi želio da sve države koje žele da uđu u EU podrže i sankcije EU.

“Nikada nisam bježao da kažem ne da podržavam odluku Srbije, ali pokušavam da je razumijem. To sam objasnio i na Bledskom forumu”, rekao je Pahor.

On je ponovio da bi toj odluci doprinijela odlučnija volja Brisela da se države Zapadnog Balkana brže uključe u EU i da bi Srbija kada bi bila ubijeđena u stopostotnu evropsku budućnost, razmislila i o svojim vezama sa Rusijom.