Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija i RS čuvaju leđa jedni drugima

vucic (1)

Mi imamo odličnu saradnju u kontinuitetu i razgovarali smo o svim našim odnosima, bilateralnim odnosima i prije svega ekonomskoj saradnji, rekao je Vučić

Srbija i bh. entitet Republika Srpska imaju odličnu saradnju u kontinuitetu, odnosi su na veoma odgovornom i ozbiljnom nivou i uvek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge, saglasili su se danas u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a Milorad Dodik, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka sa Dodikom u Predsjedništvu Srbije, kome su prisustvovali i predsednica RS-a Željka Cvijanović i predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, Vučić je kazao da su imali sveobuhvatne i važne razgovore.

“Mi imamo odličnu saradnju u kontinuitetu i razgovarali smo o svim našim odnosima, bilateralnim odnosima i prije svega ekonomskoj saradnji”, rekao je Vučić, dodavši da je upoznao prisutne sa time da su za dionicu autoputa Kuzmin-Sremska Rača dobijene prve građevinske dozvole, te da se očekuje ostvaranje svih prethodno najavljenih rezultata.

On je naveo i da će put Čačak-Požega biti završen do kraja 2021. godine, posle čega će se nastaviti ka Sjenici, Novom Pazaru, drugi put, odnosno brza saobraćajnica ka Užicu, a treći ka Kotromanu i Višegradu čime bi se i Sarajevo približilo Srbiji.

“Odnosi sa RS-om su na visokom i veoma odgovornom i ozbiljnom nivou postavljeni sa obje strane, uvijek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge i uvijek govorimo otvoreno o svim pitanjima”, dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, međusobna podrška se podrazumijeva, a Srbija i RS “čuvaju leđa jedni drugima”.

Vučić je rekao i da je Srbija uvijek i u svakom trenutku spremna da pomogne RS-u, da je pomagala i da će uvijek biti spremna da pomaže.

On je kazao i da je za Srbiju BiH jedna od najznačajnijih trgovinskih partnera, te da želi da se ti odnosi, pogotovo po pitanju putne infrastrukture i dalje unapređuju.