Nakon zemljotresa

Vučić: Srbija je spremna pružiti svaku vrstu pomoći Hrvatskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o neredima na beogradskim ulicama
08, July, 2020, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, addressed the nation in the building of the General Secretariat of the President of the Republic. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL 08, jul, 2020, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obratio se naciji u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Potres jačine 6,3 stepena Richterove skale pogodio je u 12.20 sati područje oko Petrinje i zatresao ostatak Hrvatske, a osjetio se i u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da je zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj prošao uz minimalne žrtve i poručio da je Srbija spremna da pruži Hrvatskoj pomoć.

Vučić je poručio da je Srbija spremna da pruži svaku vrstu pomoći i da želi Hrvatskoj da se brzo oporavi i obnovi objekte.

“Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke, finansijske i bilo kakve pomoći“, rekao je Vučić novinarima u Zaječaru.

Potres jačine 6,3 stepena Richterove skale pogodio je u 12.20 sati područje oko Petrinje i zatresao ostatak Hrvatske, a osjetio se i u regionu.