Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić: Strah me sastanka u Vašingtonu, možda i odbijem susret s Trumpom

vucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da u Vašingtonu očekuje iznađenja koja nisu na zvaničnoj agendi sastanka s predstavnicima Kosova

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje iznenađenja tokom sastanka sa prištinskom delegacijom u Vašingtonu, javlja Anadolu Agency.

Vučić je rekao da su iz Vašingtona dobili zvaničnu agendu, ali da nije siguran da će se “na tome zaustaviti”.

“Na žalost, moj politički nos nerijetko je dobro osjećao različite vrste mogućih iznenađenja i zamki”, poručio je Vučić govoreći za televiziju Pink.

On je poručio da ima strah pred ovaj sastanak, ne i tremu, ali da to ne znači da neće da se bori, te ocijenio da se u Vašingtonu neće susresti sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

“Ako bih prihvatio, vjerujem da bih bio prvi Srbin i prvi srpski predsjednik i verujem da bih mogao imati susret sa Trumpom. Prije će biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći”, rekao je Vučić.

On je napomenuo da je neizvjesno šta će se desiti u noći između 3. i 4. septembra.

“Što se tiče pozicije Srbije, mi ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. Postoji jedna stvar kod nas Srba, a to je da mi nikada nismo analizirali stvarno kakva je situacija s kojom se suočavamo – šta je to što svet misli, šta je to što mi realno možemo da dobijemo u budućnosti”, poručio je Vučić.

Pred izbore u Crnoj Gori, koji se održavaju u nedjelju, Vučić je poručio da će čestitati svakome ko bude pobijedio, ali da će Srbija biti uz “svoj srpski narod”.