Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: U martu 2018. izbori za Beograd, vanredni kad im dođe red

vucic1

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predložio je danas Glavnom odboru (GO) SNS da u martu 2018. godine budu održani samo izbori za Skupštinu Beograda i da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori, javlja Anadolu Agency.

“Moj prijedlog je da idemo na redovne gradske izbore, a na parlamentarne kada im dođe red”, rekao je Vučić.

On je dodao da je Predsjedništvo SNS većinski bilo za to da sa beogradskim budu održani i vanredni parlamentarni izbori sa objašnjenjem da bi u naredne četiri godine Srbija imala mir i da bi tek 2022. bili održani predsjednički, parlamentarni i gradski izbori u Beogradu.

“Možda to nije u inetresu SNS, ali sam lično uvjeren da je u najvećem interesu Srbije, a naš posao je da služimo Srbiji pa tek onda našoj stranci”, rekao je Vučić u obraćanju na početku sjednice Glavnog odbora, koji će odlučiti da li je ta stranka za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora 2018. godine.

On je rekao da je snaga SNS to što je podržavaju oni koji su najsiromašniji i ne pokazuju egoizam.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 24. aprila 2016. godine. SNS samostalno ima skupštinsku većinu.

Vučić se u obraćanju Glavnom odboru osvrnuo i na Kosovo. On je rekao i da je ponosan na borbu Srbije u “užasno teškim okolnostima” za očuvanje nezavisnosti i slobode za građane. Vučić je dodao da će vlast gledati kako da pravi dogovore sa Albancima, “a ne sukobe i svađe”.

“Naše je da probamo da sačuvamo sve što je naše i da izgubimo najmanje što moramo i dobijemo najviše što možemo. Po okončanju internog dijaloga izaći ću sa tim šta je naš prijedlog ne čekajući da neko drugi nešto predloži da bismo to kritikovali”, rekao je Vučić.