Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naručene Pfizerove vakcin

Vučić: U Srbiju će prije kraja godine stići dvije, a možda i tri vakcine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o neredima na beogradskim ulicama
08, July, 2020, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, addressed the nation in the building of the General Secretariat of the President of the Republic. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL 08, jul, 2020, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obratio se naciji u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Vučić je u utorak rekao da će početak vakcinacije ovisiti od zdravstvenih vlasti ali i dodao da vjeruje da će ona početi “u decembru, a najkasnije u januaru”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prve količine, “bar dvije” a možda i tri vakcine protiv koronavirusa, stići u zemlju prije kraja godine.

Vučić je u utorak rekao da će početak vakcinacije ovisiti od zdravstvenih vlasti ali i dodao da vjeruje da će ona početi “u decembru, a najkasnije u januaru”.

“Prve količine bar dvije vakcine, a nadam se i tri, imat ćemo prije kraja godine, što će pokazati da je Srbija među zemljama koje su uspjele da dobiju obje vakcine s različitih destinacija zahvaljujući svom ugledu u svijetu”, kazao je Vučić u Inđiji gdje je nazočio polaganju kamena temeljca za pogon japanske kompanije Toyo Tires, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, naručene su već Pfizerove vakcine i Srbija će, kako je ustvrdio, biti među rijetkim zemljama koja će te vakcine dobiti do kraja godine.

“Vidjećemo kako će da teče. Vjerujemo da će veliki dio tih vakcina stići i u januaru i februaru. Biće oko 340.000 vakcina, to je za 170.000 ljudi”, rekao je Vučić.