Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Ubica Jelene Krsmanović će biti uhapšen u narednih 48 sati

jelena-krsmanovic-marjanovic-foto-jelena-rafailovic-nestala-otmica-oteta-bo-1459679622-878305

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ubica pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović biti uhapšen u narednih 48 sati.

– Ono što mogu da kažem je da će ubica biti uhapšen u narednih 48 sati – izjavio je Vučić u intervjuu “Kuriru”, odgovarajući na pitanje da li je upućen u istragu ubistva pjevačice.

Podsjetimo, Jelena Krsmanović ubijena je u subotu, 2. aprila. Tijelo je pronađeno dan kasnije, na nasipu u Crvenki, nakon što je u subotu uveče policija krenula u potragu za njom kada je suprug Zoran Marjanović prijavio nestanak. On je tada rekao da je sa suprugom i kćerkicom krenuo u šetnju, a da se Jelena u jednom trenutku odvojila kako bi otišla na trčanje, nakon čega joj se izgubio trag.

vucic

Nalaz obdukcije u koji je “Blic” ekskluzivno imao uvid pokazao je da je pjevačica ubijena sa devet udaraca bejzbol palicom ili jačim drvenim štapom. Međutim, oružje kojim je Jelena ubijena još nije pronađeno.

Od dana kada je tijelo nađeno, tačnije već 20 dana, policija intenzivno radi na otkrivanju ubice.

Tokom istrage, i Jelenin muž Zoran je proveo 48 sati u policiji, nakon čega je pušten.

Tokom saslušanja u policiji dva puta je ispitivan na poligrafu i oba puta je prošao. Također, u policiji je saslušan i mladić iz Borče Nebojša Rojko Vihor, koji je, nakon bjekstva iz kuće i hapšenja u BiH, deportovan u Srbiju, gdje je na poligrafu utvrđeno da nema veze sa ubistvom. U policiji je ispitan i svekar ubijene pjevačice Vladimir Marjanović.

Također, ni DNK analize nisu mnogo pomogle. Za tragove sa mjesta zločina utvrđeno je da ne pripadaju Jeleninom mužu Zoranu, a ni pod njenim noktima nije bilo materijala koji bi ukazao na počinioca zvjerskog ubistva.

Policija je tokom istrage iznijela i neke stvari iz porodične kuće Marjanovića, kako bi njihovim vještačenjem eventualno utvrdila da li na njima ima tragova sa mjesta zločina.

Također, inspektori su provjeravali i poruke koje je na Facebook dobijala Jelena Krsmanović, ne bi naišli na neki trag koji bi ih možda odveo do ubice.