Globus

nova pravila

Vučić uvodi policijski sat: Stariji od 65 ne smiju izaći iz kuće!

17/03/2020

Vučić je saopštio večeras da je na sjednici vlade donesena odluka da od sutra ujutru u 10 sati u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije donijela odluku da je od sutra ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama – zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina. Od sutra od 20h do 5h sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smjeni, dodao je.

Ovo uvodimo da bismo spriječili širenje virusa, istakao je.

Mi hoćemo vas da zaštitimo, ništa više od toga, rekao je Vučić na konferenciji održanoj poslije sjednice Vlade, obraćajući se penzionerima.

Naveo je da će se organizovati sve lokalne samouprave i da će pokušati do svih domova da dođu, preko mladih ljudi. Najavio je da će se otvoriti i specijalni supermarketi za penzionere nedjeljom ujutro između 4 i 7h kad nema nikog na ulici, po posebnim pravilima, da će im biti obezbijeđena maska i razmak između njih, dodao je.

Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze, bolnice, migrantske centre, dodao je.

Vučić je rekao da je Srbija molila građane koji žive u inostranstvu da ne dolaze, ali da je oko 45.000 njih došlo u dva dana. “Od 7607 kontrolisanih lica, 5954 je policija pronašla kod kuće i oni su bili u izolaciji, čak 1653 nije pronađeno kod kuće. Ja sada pitam je li moguće da je neko toliko neodgovoran, da se tako ponaša. U Niš korona nam je stigla preko Lugana, u Kikindu preko Milana, Beograd kompletan preko Milana…”

Dodao je da će kazne biti veoma stroge.

Vlada je na sjednici održanoj ranije u toku dana donijela mjere među kojima je zabrana izvoza svih lijekova, kao i određivanje određenih objekata za karantinski smještaj. Pooštrene su i mjere okupljanja i boravka u zatvorenom prostoru i na javnim mjestima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.