Danas u Beogradu

Vučićev “najmasovniji miting u istoriji Srbije” ne može proći bez Dodika

vucic dodik

Skup je najavljen za 18.00 sati ispred Doma Narodne skupštine Srbije

U Beogradu će danas biti održan skup u okviru kampanje “Budućnost Srbije” na kojem će se obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Skupu će se obratiti i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Najavljeno je i obraćanje penzionisanog potpukovnika Dragutina Dimčevskog.

Skup je najavljen za 18.00 sati ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Kampanja “Budućnost Srbije” počela je 7. februara, a cilj Vučića bio je da, obilaskom svih okruga u Srbiji, građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primjedbe građana.

Premda je službeno dio kampanje predsjednika države “Budućnost Srbije”, Vučić i naprednjaci nastoje ovim skupom anulirati prošlosedmilni protestni skup “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” na kojem su se pred Skupštinom Srbije okupile hiljade ljudi protiveći se Vučićevoj vlasti i zahtijevaju slobodu medija, te stvaranje uslova za poštene izbore i profesionalno izvještavanje u programima javnog TV servisa – Radio-televiziji Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Službene procjene su da je na tom skupu bilo tek 7.200 do 7.500 ljudi, dok organizatori i čelnici oporbenog Saveza za Srbiju tvrde da ih se okupilo 35.000. Vučić je u srijedu na sjednici stranačkog vodstva naprednjaka dio opozicije u Srbiji nazvao “bandom fašističkom” i odbacio zahtjeve s oporbenog skupa u subotu u Beogradu, poručivši da “Srbija nije njihova fontana želja”, prenosi Hina.

Vučić je ranije rekao da će skup u Beogradu biti najmasovniji miting u istoriji Srbije, te da očekuje dolazak u Beograd više od stotinu hiljada ljudi.