Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučiću se potkrala neugodna greška tokom govora pred hiljadama pristaša

aleksandar vucic sns

Na Twitteru je ubrzo osvanula kratka snimka događaja, naravno, popraćena je i nizom komentara korisnika, od kojih su mnogi primijetili kako je Vučić “konačno rekao istinu”

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sinoć je u Novom Sadu održao govor na proslavi 11. godišnjice osnivanja SNS-a.

Vučić je govorio pred više hiljada svojih pristalica, ali u jednom dijelu govora potkrala mu se prilično neugodna, iako bi neki rekli – očekivana greška. Naime, lider SNS-a je svoju sadašnju stranku, SNS, zamijenio za svoju nekadašnju stranku – radikale, koje i danas vodi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

– Najvažnije je da svi ljudi razumiju, da ni ja, ni vi koji ste u Srpskoj radikalnoj… ups, ah… šta ćete – rekao je Vučić, prije nego ga je vojska poslušnika prekinula pljeskom.

I dok su gotovo svi mediji u Srbiji očekivano ignorisali ovaj lapsus predsjednika, na Twitteru je ubrzo osvanula kratka snimka događaja. Naravno, popraćena je i nizom komentara korisnika, od kojih su mnogi primijetili kako je Vučić “konačno rekao istinu”.

Inače, SNS je nastao upravo odcjepljenjem od Srpske radikalne stranke, kad su 2008. godine Toma Nikolić i Vučić nominalno okrenuli leđa Šešelju pa se za nekoliko godina dočepali vlasti. U međuvremenu je Vučić “sklonio” Nikolića i preuzeo apsolutnu vlast u stranci, koja je u međuvremenu nabujala na više od 700.000 članova, ali i cijeloj Srbiji.