Globus

Vujanović očekuje da se što prije konstituiše Skupština Crne Gore

27/10/2016

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović očekuje da se u što kraćem roku konstituiše crnogorska Skupština, kako bi nakon obavljenih razgovora sa predstavnicima političkih partija predložio mandatara za sastav nove Vlade, javlja Anadolu Agency (AA).

On je novinarima u Budvi, na konferenciji o ekonomiji, kazao da izborna volja obavezuje sve političke aktere i da se mora poštovati.

“Očekujem da se u svemu ispoštuju rokovi. Naš interes je da se što prije konstituiše Skupština, da se izabre Vlada i da nastavimo ono što je strateški interes Crne Gore, a to su evropske i evroatlantske integracije, unapređenje naše ekonomije, podizanje ambijenta za investicije i podizanje kvaliteta života svih naših građana, zato je dobro da se što prije izabere Vlada. Očekujem da se ispoštuju svi rokovi, i što se tiče mene, odmah nakon konstituisanja Skupštine, počeću konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i u najkraćem roku predložiti mandatara”, kazao je Vujanović.

Na pitanje kako komentariše odluku opozicije da ne prizna rezultate izbora, zbog pokušaja “državnog udara” na dan izbora, Vujanović je istakao da se izborna volja građana mora poštovati.

“Ubijeđen sam da će opozicija imati odnos prema izborima koji je u funkciji onoga što je bila volja građana. U tom smislu cijenim da ćemo ubrzo imati konstituisan parlament i vladu, što je važno za funkcionisanje države u cjelini. Izborna volja građana obavezuje sve, treba je poštovati”, kazao je Vujanović.

Komentari