Ministar odbrane

Vulin: Naoružavanje Srbije je u funkciji mira

aleksandar-vulin222

Što smo snažniji, rat će biti dalji od nas. Mi se tako i ponašamo

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je naoružavanje Srbije u funkciji mira, a politika neutralnosti omogućava joj da se naoružava i oprema tamo gdje misli da je potrebno.

“Politika vojne neutralnosti koju zastupa predsjednik Vučić politika je koja nam omogućava da sami donosimo odluke i da se snabdijevamo, naoružavamo i opremamo tamo gde mi mislimo da je potrebno”, rekao je Vulin u Dnevniku Radio-televizije Srbije komentarišući saopštenje NATO-a o donaciji ruskih oklopnih vozila Srbiji.

On je istakao da je “Srbija značajan i pouzdan partner”, a ne nekakva “teroristička teritorija, kao što bi na ”Kosovu” da naprave nekakvu paravojsku”.

“Srbija je ozbiljna i cenjena zemlja koja ima pravo da se naoružava i svako može da bude siguran da je naše naoružavanje, kao što je rekao predsjednik Vučić, samo u funkciji mira. Što smo snažniji, rat će biti dalji od nas. Mi se tako i ponašamo. Stabilna, sigurna i snažna Srbija garant je da će Balkan biti u miru. Slaba i nastabilna Srbija ne može da garantuje mir ni sebi a ni drugima. Mi garantujemo mir na Balkanu”, poručio je ministar Vulin, prenosi Tanjug.

NATO je juče, u odgovoru na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE) o ruskoj donaciji vojne opreme Srbiji, saopštio da u potpunosti poštuje suvereno pravo svih država, uključujući Srbiju, da biraju svoje političke i bezbjednosne aranžmane i istakao partnerski odnos koji ima sa Srbijom.