samit G20

Xi i Putin će prisustvovati na Baliju u novembru

Russia's President Putin on working visit to China
BEIJING, CHINA - FEBRUARY 4, 2022: Russia's President Vladimir Putin (L) and his Chinese counterpart Xi Jinping pose during a meeting. Alexei Druzhinin/Russian Presidential Press and Information Office/TASS Photo via Newscom Photo: ALEXEI DRUZHININ/NEWSCOM

Jokowi je za Bloomberg News rekao da su mu oba lidera dala svoja uvjeravanja. Indonezijski predsjednički zvaničnici nisu odgovorili na zahtjeve za potvrdu izvještaja

Kineski i ruski lideri Xi Jinping i Vladimir Putin prisustvovat će samitu G20 na ostrvu Bali u novembru, rekao je u petak dugogodišnji savjetnik indonežanskog predsjednika.

Andi Widjajanto, bivši sekretar kabineta i nezvanični savjetnik predsjednika Joko Widodoa, koji je popularno poznat kao Jokowi, rekao je Reutersu da će se dvojica lidera pridružiti samitu.

– Jokowi mi je rekao da i Xi i Putin planiraju prisustvovati samitu na Baliju – rekao je za Reuters Widjajanto, koji vodi Nacionalni institut za otpornost.

Jokowi je za Bloomberg News rekao da su mu oba lidera dala svoja uvjeravanja. Indonezijski predsjednički zvaničnici nisu odgovorili na zahtjeve za potvrdu izvještaja.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev Reutersa za komentar. Portparol Kremlja odbio je da komentariše Bloombergu, ali je drugi zvaničnik upoznat sa situacijom rekao da Putin planira lično prisustvovati sastanku.