Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Za doček Nove godine u Beogradu najavljene stroge epidemiološke kontrole

vatromet unsplash (1)

U susret Novoj godini drugi veliki koncert najavljen je u četvrti Beograd na vodi gdje na promenadi uz rijeku Savu nastupa Goran Bregović s članovima nekadašnjeg Bijelog dugmeta, te još nekoliko glazbenika

Doček Nove godine u srbijanskoj prijestolnici bit će u petak navečer organiziran na dvije lokacije – ispred Skupštine Srbije i na promenadi četvrti Beograd na vodi, a gradske vlasti obećale su rigorozne kontrole epidemioloških mjera.

Atmosfera u središtu Beograda na izmaku 2021. je uzavrela, u pješačkoj zoni su tisuće ljudi, trubački orkestri sviraju diljem središnje gradske Knez Mihajlove ulice, dok su ugostitelji najavili da oko 40 posto lokala neće raditi tijekom novogodišnje noći.

Gradska uprava organizirala je doček na otvorenom na kojem će ispred Skupštine Srbije nastupiti estradne zvijezde Marija Šerifović, Jelena Karleuša i Sara Jo, a za publiku su pripremljene dezinfekcijske barijere i 50.000 zaštitnih maski. Bit će otvoren i punkt za brzo antigensko testiranje.

U susret Novoj godini drugi veliki koncert najavljen je u četvrti Beograd na vodi gdje na promenadi uz rijeku Savu nastupa Goran Bregović s članovima nekadašnjeg Bijelog dugmeta, te još nekoliko glazbenika.

S Kule Beograd, koja dominira kompleksom Beograd na vodi, u ponoć je najavljen vatromet s “osam različitih sustava i 250 pozicija” te “55 moćnih lasera”.

Glavni gradski tajnik za izvanredne situacije Darko Glavaš izjavio je beogradskim medijima da je “Grad organizirao sve što je potrebno da se epidemiološke mjere poštuju”.

Za kršenje mjera u ugostiteljskim objektima, u koje nije moguće ući bez zelenog covid certifikata, previđene su kazne od oko 40 eura za posjetitelje do 250 eura za covid kontrolore i oko 2450 eura za vlasnike klubova, restorana i kafića.

Srbija, u kojoj je nedavno potvrđena omikron varijanta koronavirusa, završava 2021. s više od 1,29 milijuna registriranih slučajeva covida i 12.714 žrtava koronavirusa.