Globus

koorna u španiji

Za jedan dan umrlo 512 ljudi, ledena dvorana u Madridu pretvorena u mrtvačnicu (VIDEO)

24/03/2020

Snage sigurnosti bile su raspoređene u utorak ispred kompleksa Palacio de Hielo u sjeveroistočnom madridskom predgrađu, kada su pogrebni kombiji stigli i ušli u podzemno parkiralište objekta

U Španiji od posljedica zaraze korona virusom od jučer umrlo 512 ljudi, ukupno 2.694, 40.000 zaraženih, posljednji su podaci tamošnjih vlasti.

Koliko je stanje alarmantno najbolje pokazuje podatak da je ledena dvorana u Madridu promijenila namjenu i sada se koristi kao mrtvačnica s obzirom na nagli porast smrtnih slučajeva od posljedica zaraze korona virusom u glavnom španskom gradu.

Snage sigurnosti bile su raspoređene u utorak ispred kompleksa Palacio de Hielo u sjeveroistočnom madridskom predgrađu, kada su pogrebni kombiji stigli i ušli u podzemno parkiralište objekta.

Gradske vlasti Madrida prihvatile su ponudu ledene dvorane da koriste 1.800 kvadratnih metara nakon što je gradska pogrebna služba objavila da više neće prihvatati tijela preminulih od COVID-19, dok ih ne snabdiju zaštitnom opremom i neophodnim materijalima.

Madrid je jedna od najteže pogođenih španskih regija pandemijom korona virusa sa gotovo 1.300 smrtnih slučajeva, što je više od polovine umrlih u Španiji.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju”. Također, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.