Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rat klanova

Zadnji u nizu ubijenih je Milo: Crnogorska mafija likvidira po istom scenariju (FOTO)

ub

Rat ova dva klana odnio je više od 40 života u Crnoj Gori, Srbiji i nekim evropskim državama

Crnogorska policija intenzivno traga za osobom koja je juče u Podgorici, hicima iz vatrenog oružja, usmrtila dvadesetosmogodišnjeg Mila Ilića, koji je navodno bio blizak “kavačkom” klanu. Ovo ubistvo je najvjerovatnije nastavak rata suprotstavljenih kotorskih kriminalnih grupa-kavačke i škaljarske, piše portal CdM.

Tokom uviđaja policija je pronašla više čhaura, te izuzela snimke nadzorne kamere koje su postavljeni u blizini mjesta ubistva. Na slušanje je privedeno više osoba, ali niko nije zadržan. Navodno policija je tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći saslušavala osobe bliske “škaljarskom klanu” o ubistvu Ilića.

Podgoričanin Milo Ilić ubijen je u pucnjavi koja se juče oko 16.30 sati dogodila u ulici Oktobarske revolucije, u blizini autobuske stanice u Podgorici, u trenutku kada je izašao iz kladionice.

Milo Ilić

Njemu je prišla za sada nepoznata muška osoba koja je nosila kačket i iz neposredne blizine ispalila pet-šest hitaca u Ilića. Ranjeni Ilić je pokušao da pobjegne ali ga je ubica sustigao i ispalio još pet hitaca. Nakon toga ubica se udaljio u nepoznatom pravcu.

Način na koji je počinjen ubijen Ilić upućuju na to da je ubica profesionalac, koji bio detaljno upoznat sa navikama i kretanjem žrtve.

Policija sumnja da iza ovog ubistva stoji “škaljarski klan”.

Iz policije je saopšteno da je Ilić, shodno policijskim evidencijama, pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe. Navodno Ilić je bio blizak “kavačkom klanu”, i to podgoričkom ogranku čiji je šef Veselin Kalezić, koji je ubijen krajem prošle godine, na Starom aerodromu.

Prije deset dana u Kotoru je ubijen Veselin Vesko Vukotić (69), otac Jovana i Igora Vukotića, koje policija smatra za vođe “škaljarskog klana”. Interesantno je da su Ilić i Vukotić ubijeni na sličan nači. Naime, poznato je i da je Vukotića usmrtila muška osoba iz neposredne blizine, ispalivši u njega više hitaca, da je nosila kačket, te je potom pobjegla sa mjesta zločina.

Veselin Vesko Vukotić

I tada je Uprava policije saopštila da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja.

Kotorski klanovi ranije su djelovali kao jedna kriminalna grupa. Međutim, krajem 2014. godine u Valenciji je nestalo oko 300 kilograma kokaina, nakon čega je došlo do raskola u klanu, koji se podijelio na “škaljarce” i “kavčane””. Ubrzo su počela ubistva.

Rat ova dva klana odnio je više od 40 života u Crnoj Gori, Srbiji i nekim evropskim državama.