Globus

Prešao na islam

Američki vojnik pritvoren zbog namjere da prouzrokuje “masovne žrtve” (FOTO)

30/04/2019

Mark Steven Domingo (26), vojnik američke kopnene vojske koji je ratovao u Afganistanu i kasnije prešao na islam, pritvoren je u petak u svezi s tim planom

Američki veteran rata u Afganistanu za kojeg tužitelji kažu da je planirao prouzrokovati “masovne žrtve” eksplozivnim uređajima pritvoren je nakon internetske operacije savezne policije FBI-aja, rekli su u ponedjeljak savezni tužitelji.

Mark Steven Domingo (26), vojnik američke kopnene vojske koji je ratovao u Afganistanu i kasnije prešao na islam, pritvoren je u petak u svezi s tim planom, rekli su savezni tužitelji u pisanom saopćenju.

“Ovo je istraživanje uspješno omelo veoma stvarnu prijetnju koju je predstavljao obučen vojnik koji je opetovano naveo kako želi prouzročiti maksimalan broj žrtava”, rekao je američki državni tužitelj Nick Hanna u saopćenju.

Tužitelji kažu kako je u internetskim razgovorima s tajnim FBI-evim izvorom Domingo izrazio podršku nasilnom džihadu i rekao kako planira izvesti eksploziju improvizirane eksplozivne naprave na skupu predviđenom da se održi u predgrađu Los Angelesa, Long Beachu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.