Bivši vlasnik Agrokora

Zagreb: Ivici Todoriću produžen pritvor

PXL_060918_21863344

Advokati imaju pravo na žalbu na ovu odluku te su najavili uskoro ulaganje žalbe

Bivši vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić do daljnjeg ostaje u pritvoru istražnog zatvora u Remetincu, odlučio je sudac Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić, koji nije prihvatio ni garanciju od milion kuna, i to zbog opasnosti od bijega, javlja Anadolija.

Osnivač Agrokora Ivica Todorić dovezen je iz istražnog zatvora u Remetincu na saslušanje u Županijski sud u Zagrebu u blindiranom policijskom kombiju u 16.30 sati, a nakon sat i pol vremena Todorićevi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović na izlasku iz suda su novinare izvijestitli kako njihov branjenik do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Sudac istrage Županijskog suda Zoran Luburić je ocijenio kako nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, s obzirom da su svi svjedoci u aferi Agrokor saslušani, osim jednog koji nije u dosegu hrvatskom pravosuđu, no osnovanom je ocijenio mogućnost bijega.

Todorićeva advokatica Sloković je kazala kako sudac Luburić nije htio prihvatiti ni garanciju od milion kuna (135.000 eura), koju je ranije, u iznosu od 118.000 funti, prihvatio sud u Londonu.

Dodala je kako je sudac istrage činjenicu da cijelu prošlu godinu Todorić nije bio u Hrvatskoj, nego u Velikoj Britaniji, odakle je jučer izručen Hrvatskoj, uzeo kao otežavajuću okolnost zbog mogućeg ponavljanja bijega iz države.

Advokati smatraju kako Todorićev boravak u Velikoj Britaniji nije bio bijeg, nego se zatekao u Londonu u vrijeme pokretanja postupka.

Advokati imaju pravo na žalbu na ovu odluku te su najavili uskoro ulaganje žalbe.

Ivicu Todorića tužiteljstvo tereti za nezakonito izvlačenje preko milijarde (135 miliona eura) iz svoje bivše firme Agrokor.