Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meksiko

Zapalio bar iz kojeg su ga izbacili, u požaru poginulo najmanje 11 ljudi

Foto: Screenshot/YouTube

“Svjedoci navode da su osumnjičenika izbacili iz lokala jer se nepristojno ponašao prema ženama”, stoji u saopćenju tužiteljstva

Meksičke vlasti su priopćile da su uhapsile muškarca osumnjičenog za namjerno izazivanje požara u baru u meksičkoj državi Sonori, pri čemu je poginulo 11 ljudi. Požar je izbio u 01.33 u subotu u baru u San Luis Rio Coloradu, u blizini granice sa SAD-om, piše CNN.

Među stradalima su 17-godišnjak i jedna američka državljanka, rekao je na konferenciji za novinare Gustavo Romulo Salas Chavez, državni tužitelj Sonore, i dodao kako se pokušava utvrditi je li preminula Amerikanka imala i meksičko državljanstvo.

Bio je ljut jer su ga izbacili

Vlasti su naveli da je osumnjičenik prilikom izazivanja požara bio jako alkoholiziran te da je bacio zapaljeni predmet na vrata lokala nakon što su ga zaštitari izbacili iz bara.

“Svjedoci navode da su osumnjičenika izbacili iz lokala jer se nepristojno ponašao prema ženama”, stoji u saopćenju tužiteljstva.

Tužiteljstvo također navodi da je muškarac u lokal bacio nešto što nalikuje Molotovljevom koktelu i da je to izazvalo požar. Osim 11 umrlih, u požaru je ozljede zadobilo najmanje šestero ljudi. Jedna osoba je još uvijek u bolnici, dvije su otpuštene, dok su tri su prebačene u američke bolnice na liječenje, prenosi Index.