Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastupnik na sjednicu donio Vučićev indeks i čitao ocjene

martinovic3333

Šef Kluba zastupnika SNS-a u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović donio je svoj indeks, ali i fotokopiju indeksa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u parlament.

Martinović je na taj način ispunio ono što je najavio na jučerašnjem burnom zasjedanju, a kako je rekao, lider njegove stranke i predsjednik države završio je fakultet sa prosječnom ocjenom 9,44, pipe B92.

Konstatujući da Balša Božović iz DS-a nije donio svoj indeks, Martinović je ironično rekao da želi da pročita dio ocjena koje je tokom studiranja dobio, kako je više puta ponovio, “neuki, neobrazovani predsjednik Srbije”.

Martinović je rekao i da takav student “očigledno ne pripada građanskoj eliti Srbije, kojoj očigledno pripadaju ovi iz Demokratske stranke”, spomenuo je i kontroverznu anketu o Nadeždi Petrović i Urošu Prediću, a zatim je redom čitao predmete iz kojih je Vučić dobio desetke, napominjući i imena pojedinih profesora, od kojih su neki u opoziciji.

Prekinula ga je predsjednica Skupštine Srbije, uz osmijeh, riječima “Hvala, dosta desetki”, a Martinović je svoje izlaganje završio uz aplauz.