Zastupnik u Hrvatskom saboru: Samoubistvo je počinio pravomoćno osuđeni ratni zločinac

praljak_otrov

Nakon sjednice Predsjedništva Sabora na kojoj je usaglašena izjava hrvatskog parlamenta o haškoj presudi tzv. šestorci, potpredsjednik Kluba zastupnika GLAS-a Goran Beus Richembergh oglasio se na Facebooku poručivši da njegova stranka neće učestvovati u instrumentaliziranju Sabora.

– Samoubistvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac. Pokušaji koji dolaze iz vrha HDZ-a da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu haškog tribunala, te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni. GLAS u takvom dezavuiranju Hrvatskog sabora neće učestvovati – poručio je Beus Richembergh putem Facebooka, prenosi Index.

Goran Beus Richembergh

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je, nakon sjednice Predsjedništva Sabora, da će na početku sutrašnje sjednice pročitati zajedničku izjavu svih stranaka u vezi haške presude, za koju Sabor smatra da ne odgovara historijskim činjenicama, da je nepravedna i da je odbacuju.