Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

problemi sa snijegom i u srbiji

“Zavejani smo satima, a pomoći nigdje nema i ko zna kad će nas izbaviti”

sjenica-snijeg

“Vjetar duva sve jače a ništa se ne događa, za svo ovo vrijeme nismo vidjeli nikakvu mehanizaciju. Nek nam je Bog u pomoći”

Problemi sa snijegom i u Srbiji.

Čitalac Novosti, a inače Sjeničanin (ime poznato redakciji) već pet sati zavejan čeka u kolima na putu Novi Pazar-Sijenica. Kako je rekao, situacija na putu je dramatičnija nego što izgleda.

– Evo već pet sati sjedimo u mjestu, oko 30 vozila. Vjetar duva sve jače a ništa se ne događa, za svo ovo vrijeme nismo vidjeli nikakvu mehanizaciju. Nek nam je Bog u pomoći – rekao je Sjeničanin.

Kako je rekao situacija je neizvjesna i ne znaju kada će ih izbaviti.

– Nalazimo se na Golijskom putu, između Duge poljane i Brnjice, više od 30 automobila. Ja sam tu od 16 sati, a bilo je desetak automobila prije mene. Nikakvu mehanizaciju nismo vidjeli. Vjerovatni čekaju da stane vjetar, ali kako duva, ko zna kada će to biti!

Na državnom putu IB 29 Aljinovienica-Novi Pazar, na dionici Brnjica-Duga Poljana zavejano je više putničkih vozila, a Preduzeće Novi Pazar-Put saopštava da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

Na ovom putnom pravcu došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog vremenskih uslova koje ne pamte ni najstariji stanovnici Pestera – jakih snježnih padavina, olujnih naleta vjetra i smanjene vidljivosti, gdje nema efekta rad mašina, vozila i ljudstva, navodi se u saopštenju.

Na raščišćavanju snijega angažovano je više gradevinskih mašina – tri ulta-utovarivača, dvije kombinirke, i četiri kamiona, navodi Novi Pazar put.

U saopštenju ističu da je na osnovu dobijene saglasnosti od strane Nadzorne sluzbe JP “Putevi Srbije” uspostavljena potpuna obustava saobraćaja na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, dionica Brnjica-Bijele Vode.

Čišćenje tog pravca, kako ističu, biće nastavljeno kad vremenske prilike to dozvole.

Teška situacija, muškarac i dijete zarobljeni u snijegu