Detalji zločina u Beču

Zbog konobarice ostavio porodicu, a onda joj je ispalio dva metka u glavu

bec – ubistvo

“Bila je u novoj vezi i veoma srećna. On nije mogao da se pomiri s tim”

Konobarica Violeta J., porijeklom iz Srbije, nalazi se u komi nakon što joj je bivši momak, državljanin BiH Željko B., pucao u glavu nasred ulice u Beču, a potom presudio sebi.

Kako austrijski mediji pišu, ona je osma žena žrtva zločina iz strasti od početka godine.

Iako je provobitno bilo prenijeto da je i Violeta poginula, te informacije su brzo ispravljene i saopšteno je da se ona trenutno nalazi u komi.

Prema pisanju bečkih medija pedesetdvogodišnji Željko svratio je sinoć u “Kafe Rebeka”, u bečkom okrugu Majdling, gdje je radila njegova bivša djevojka, i od nje naručio piće.

Kako prenosi list “Hojte” svjedočenja očevidaca, on je “ovoga puta djelovao miroljubivo”.

Popio je piće u lokalu u kom je radila i nije pravio probleme. Međutim, nakon što joj se završila smjena u devet sati uveče, Violeta je htjela da svrati na piće u obližnji kafić, dok ju je bivši pratio.

Dvadeset minuta kasnije, Željko je potegao pištolj i pucao 48-godišnjoj Violeti u glavu.

Ona je pala na zemlju oblivena krvlju, nakon čega je i Željko ispalio i sebi metak u glavu.

Očevici su pozvali hitnu pomoć, koja je prevezla teško povrijeđenu ženu u bolnicu UKH u Majdlingu, gdje je hitno operisana. Violeta se trenutno nalazi u komi, iz koje se možda nikada neće probuditi.

Željko je na licu mjesta podlegao povredama.

“Prema prvim saznanjima, riječ je o zločinu iz strasti. Osumnjičeni je kod sebe imao mali pištolj”, izjavio je policijac za “Hojte”.

Od izvora bliskih njima saznaje se da je Željko B. napustio suprugu i četvoro djece zbog Violete J., koja ga je poslije toga ostavila zbog drugog muškarca.

“Bila je u novoj vezi i veoma srećna. On nije mogao da se pomiri s tim”, izjavila je menadžerka kafića Slavica S. (55).

Kako kaže, Violeta je bila dobra žena.

Violeta mi je bila kao sestra. Bila je veoma dobra žena, ali nije imala sreće s muškarcima”, dodala je ona.

Slavica je rekla kako je Željko još prije pet mjeseci prijetio da će ubiti Violetu, a zatim i sebe, ali da niko od prisutnih u lokalu to nije ozbiljno shvatio.

“Često je prijetio Violeti i tukao ju je, ali niko nije vjerovao da može da uradi nešto tako užasno”, rekla je Slavica S.

U baru u kojem je radila Violeta danas stoje samo dvije ruže, njeno omiljeno cveće.