Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog oštrije kontrole na hrvatskim granicama višesatna čekanja

guzva granice22

Zbog danas započete primjene sistemske granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima EU, putnički promet pojačan je na većini hrvatskih graničnih prelaza uz moguća višesatna čekanja, izvijestio je u petak prijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

U oba smjera čekanja su na graničnim prelazima: Macelj, Rupa, Bregana, gdje autobusi za prelaz granice čekaju više sati, a lična vozila do 30 minuta, kao i na GP-ima Zaton Doli, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Vinjani Donji.

Pojačan je saobraćaja teretnih vozila na GP-ima: Bregana, gdje je kolona na izlasku 500 m, na Macelju i Pasjaku, gdje je kolona na ulasku u Hrvatsku, te na Bajakovu na kojem je kolona na izlasku jedan kilometar.

Provjera, odnosno skeniranje, dokumenata svih putnika od danas se provodi na graničnim prijelazima na vanjskoj, ali i unutarnjoj granici Evropske unije.

Dražen Horvat iz Uprave za granicu Ravnateljstva policije rekao je jučer kako je povod novim pravilima “jačanje sigurnosnog aspekta u svakom pogledu između ostaloga i pojačane prijetnje terorizma, ali i bilo kakvih drugih kriminalnih aktivnosti”.