Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog sumnjivog paketa evakuirana željeznička stanica Leuven

belgija

Zbog dojave o sumnjivom paketu jutros je evakuirana željeznička stanica Leuven koja je od centra Brisela udaljena oko 25 kilometara. Uviđajem je utvrđeno da se u paketu nije nalazio eksploziv.

Belgijski mediji su javili kako nadležne institucije istražuju navode da su u bjekstvu dvije osobe koje se sumnjiče za direktnu umiješanost u terorističkim napadima u Briselu.

Belgijska državna televizija RTBF javlja kako postoji velika vjerovatnoća da je bombaš samoubica Halid al-Bakraoui imao pomagača u napadu na briselskoj metro stanici Maelbeek.

Pozivajući se na neimenovane izvore, RTBF javlja kako su nadzorne kamere na metro stanici pored napadača Bakraouija snimile još jednu osobu osobu koja je nosila veliku torbu.

Također se navodi kako nije poznato da li je pomenuta osoba preživjela eksploziju, a nadležni istražuju navode o njegovom mogućem bijegu prije eksplozije.

Uporedo s tim, nastavljena je i potraga za osumnjičenim za učešće u terororističkom napadu na aerodromu Zaventem.

U dvije eksplozije na aerodromu i jednoj na metro u Briselu je u utorak ujutro ubijena najmanje 31, a ranjeno više od 260 osoba. Strah i zabrinutost javnosti u Briselu i cijeloj Belgiji su i danas prisutni.