Predsjednik Zelenski

Zelenski: Napad na Ukrajinu je tek početak

zelenski tw

“Naravno, branit ćemo se koliko god je potrebno da razbijemo ovu ambiciju Ruske Federacije. Ali svi narodi koji, poput nas, vjeruju u pobjedu života nad smrću, moraju se boriti s nama

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski komentirao je izjave ruskog zapovjednika, koji je rekao da Moskva želi preuzeti kontrolu nad južnom Ukrajinom jer bi to omogućilo pristup separatističkoj regiji Pridnjestrovlje u Moldaviji.

Zelenski je rekao da ta primjedba pokazuje da Rusija želi invaziju na druge zemlje i da bi napad na Ukrajinu bio samo početak.

“Pa, ovo samo potvrđuje ono što sam mnogo puta rekao: ruska invazija na Ukrajinu bila je zamišljena samo kao početak, onda žele zauzeti druge zemlje”, rekao je Zelenskij u svom noćnom obraćanju.

“Naravno, branit ćemo se koliko god je potrebno da razbijemo ovu ambiciju Ruske Federacije. Ali svi narodi koji, poput nas, vjeruju u pobjedu života nad smrću, moraju se boriti s nama. Moraju nam pomoći, jer mi su prvi na ovom putu. A ko je sljedeći? Ako neko ko može postati sljedeći želi ostati neutralan danas kako ne bi izgubio ništa, to je najrizičnija opklada. Jer ćete izgubiti sve”, rekao je.