Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Žena preminula od ujeda stršljena, odmah nakon ujeda počela da se guši

FOTO: Unsplash
Ilustracija

Ljekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija

Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je u petak od posljedica ujeda stršljena.

Ona je počela da se guši istog trenutka kada je insekt ubo, a prema riječima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu. Selo u kojem je nesretna žena živjela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara.

“Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 sati. Žena je uočila stršljena koji joj je letio oko glave i pokušala je da ga istjera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umjesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima i tada je zadobila ujed – ispričala je rođaka nesretne žene koja dodaje da su istog momenta pozvali Hitnu pomoć, prenose srpski mediji.

Po njenim riječima, kada je Hitna stigla žena je jedva davala znake života.

U Općoj bolnici u Čačku su potvrdili smrt pedesetsedmogodišnje žene, koja je preminula od posljedica ujeda stršljena.

Ljekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvijek kod sebe moraju imati propisan lijek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika.