Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kalifornija

Žena pronađena mrtva u svojoj kući, utvrđeno da je ubio medvjed

Foto: Unsplash

Vlasti su isprva smatrale da je Miller umrla prirodnom smrću, a da ju je tek nakon toga pronašao medvjed

Crni medvjed je napao i ubio 71-godišnju ženu u Sierra Nevadi krajem 2023. godine, potvrdio je ovoga tjedna Državni odjel za ribe i divlje životinje te dodao da je to prvi zabilježeni smrtonosni napad crnog medvjeda u Kaliforniji.

Zamjenik šerifa okruga Sierra je u novembru pronašao tijelo Patrice Miller u njenom domu u Downievilleu nakon što je nitko nije vidio nekoliko dana.

“Kada je policija došla do kuće, vidjela je razvaljena vrata i medvjeđi izmet na trijemu”, kazao je Mike Fisher, okružni šerif.

Vlasti su isprva smatrale da je Miller umrla prirodnom smrću, a da ju je tek nakon toga pronašao medvjed. No patolog je utvrdio da je Miller za vrijeme napada bila živa, piše The Guardian.

Medvjed je kasnije uhvaćen i eutanaziran, nakon što su vlasti putem DNK analize provjerile je li on bio odgovoran za napad. Regija već dugo ima problem s medvjedima koji preturaju po kućama i dvorištima u potrazi za hranom.

Millerina kći je rekla da su medvjedi često pokušavali ući kroz razbijene prozore i da je njezina majka fizički udarila jednog kako bi ga spriječila da uđe u kuću. Šerif je kazao da je dom 71-godišnjakinje bio na neki način privlačno odredište za medvjede jer je hranila mačke na prednjem trijemu kuće.