Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trg Republike

“Žene u crnom” u Beogradu obilježile godišnjicu genocida u Srebrenici

zene u crnom (1)

Oko 30 članica “Žena u crnom” je istaklo transparente na kojima je pisalo “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, “Odgovornost”, “25 godina” i “8.372”

Nevladina organizacija “Žene u crnom” obilježila je danas na beogradskom Trgu Republike 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Oko 30 članica “Žena u crnom” je istaklo transparente na kojima je pisalo “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, “Odgovornost”, “25 godina” i “8.372”.

Učesnice skupa bile su obučene u crno, sa bijelim marama oko vrata i nosile su srebrenički cvijet, simbol stradanja i genocida nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995. godine.

Koordinatorka organizacije “Žene u crnom” Staša Zajović izjavila je da se na vlasti u Srbiji nalaze iste osobe koje su odlučivale i 1995. godine.

U blizini skupa pojavilo se oko 20 muškaraca koji su uzvikivali da “Srebrenica nije genocid”, kao i imena haških osuđenika, ratnog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ratnog komandanta Vojske RS-a Ratka Mladića.
Policija je ovu grupu držala na udaljenosti od “Žena u crnom”.