Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubica je uhapšen

Zločin u Njemačkoj: Majka dvoje djece ubijena na ulici dok se vraćala s posla

Foto: Unsplash

Muškarac je uhvaćen u četvrtak. Svjedokinja je pozvala policiju kad ga je vidjela u Hehlenu. Prilikom uhićenja nije pružao otpor

Anka (39) je ubijena u utorak oko 22 sata u Hehlenu kod Holzmindena u Donjoj Saskoj. Njezin bivši partner Rumun Constantin F. (41) zadao joj je više uboda nožem, piše magazin Fenix.

Majka dvoje djece koja imaju 20 i 13 godina se vraćala kući iz tvornice za preradu kože gdje je radila. U ulici Schulstraße ju je dočekao Constantin F. i hladnokrvno je ubio, a potom je pobjegao.

Muškarac je uhvaćen u četvrtak. Svjedokinja je pozvala policiju kad ga je vidjela u Hehlenu. Prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Užasna vriska

Njemački Bild prenosi izjavu svjedokinje koja je čula užasnu vrisku te je otrčala do prozora svog stana i vidjela stravičan prizor.

– Muškarac kao da je bio izvan sebe. Ubadao je ženu i nije prestajao. Nastavio je ubadati kad je već bez svijesti ležala na tlu. Zadao joj je najmanje 25 uboda nožem, ispričala je svjedokinja.

Kazala je kako su u u ulici nesretnu ženu poznavali te kako je imala dobro srce.

– Jako mi je žao što joj nisam mogla pomoći, rekla je svjedokinja.

Ubica je navodno Anku pustio tek kad je bio potpuno siguran da više nije živa. Prema saopćenju Državnog tužilaštva, navodni počinitelj poznat je policiji od ranije.

Lokalni mediji pišu kako se par poznaje od 2018. godine, a posljednjih mjeseci svađe među njima su bile učestale. Policija u svom priopćenju nije navela podrijetlo nesretne žene.