“Zvao sam ga, nije se javljao”: Uhvatio ga da mu krade u njivi, pa ga ubio metkom u glavu

10-usmrc (1)
Foto: Novosti

Beživotno tijelo Ivana Stojiljkovića (40) pronađeno je jučer na njivi kod Odžaka u obližnjem ataru Karavukova, a prema nezvaničnim informacijama muškarac je ubijen hicem iz puške, u noći između subote i nedjelje, javljaju srbijanske Novosti.

Sumnja se da ga je usmrtio vlasnik njive koji ga je zatekao u krađi kukuruza. Njegovo tijelo je pronašao brat Igor.

Kako smo saznali, Ivan je u subotu bio na poslu kod privatnika i u popodnevnim satima došao je kući. Ručao je i rekao bratu da ide do druga Švabe, da se dogovore za pecanje.

– Mopedom je u popodnevnim satima otišao od kuće i više se nije vratio – ispričao je Igor Stojiljković. – Ivan je znao da svake nedjelje ide sa drugom na pecanje, pa mi nije bilo sumnjivo što sam ujutru u sobi našao prazan krevet.

Međutim, za svaki slučaj, kako kaže, pozvao ga je na mobilni. Telefon je zvonio, ali odgovora nije bilo.

– Tada sam prvi put posumnjao da nešto nije u redu, jer mi se uvijek javljao. Volio je i da popije, pa sam pomislio da se možda zapio i zadrijemao – priča očajni Igor.

Brat je zatim nazvao prijatelja Švabu, ali on mu je rekao da nisu otišli na pecanje, jer je Ivan otišao u neku njivu da nabere kukuruza.

– Sramota me je što ovo govorim, ali Švaba mi je rekao da je moj brat išao u krađu – priča Igor za Novosti.

– Tijelo sam našao u njivi sa velikom ranom na glavi. Bez obzira na to što je uhvaćen u krađi, zar je to razlog da ga neko ubije.