Vijesti

Svjedoči Muriz Memić

Građani pozvani da prisustvuju suđenju u predmetu Zijad Mutap i drugi

16/12/2021

Suđenje se nastavlja nakon što je proces bio na čekanju zbog porodiljskog odsustva Alise Mutap Ramić, bivše djevojke Dženana Memića koja je s njim bila u momentu stradanja

Na Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu, Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću nakon pauze od dva mjeseca.

Posljednje suđenje bilo je 14. oktobra kada je kao prvi svjedok Tužilaštva BiH ispitan Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića čija smrt nije rasvijetljena skoro šest godina. Na prošlom ročištu Memića je ispitalo Tužilaštvo BiH, a danas će ga unakrsno ispitati odbrane optuženih.

Na Facebook grupi Pravda za Dženana pozvani su građani da prisustvuju današnjem nastavku suđenja u predmetu Zijad Mutap i drugi. Napomenuli su da je suđenje javno i da mogu prisustvovati svi koji to žele u sudnici broj 4, uz obaveznu masku i ličnu kartu.

Prije toga, u istoj Facebook grupi objavljen je status u kojem je između ostalog naglašeno kako ništa ne može izliječiti bol porodice, i otkloniti nedostajanje.

Dragi naš Dženo, još jedan 15., ko zna koji u nizu.

“Kada čujemo onu, svima dobro poznatu ‘vrijeme liječi sve’, samo se nasmiješimo. Jer znamo, da to nije tako. Nema toga vremena koje će izliječiti našu bol, koje će otkloniti nedostajanje, i želju da si tu, s nama.

Bio si previše dobar, za ovaj prljavi svijet. Divna osoba, osoba koja je uvijek znala cijeniti ono što ima.

Tvoja toplina, dobrota uvijek su nalazile prave adrese. Hvala ti što si bio takav, dragi naš Dženo.

Imali smo priliku voljeti te, uživati s tobom u svemu, u beskrajnoj ljubavi. Sada, želimo samo uvijek se sjećati tebe, uvijek se smijati veselim trenucima provedenim s tobom.

Svaki tvoj korak bio je jasan, pouzdan. Dobrota je jedina stvar po kojoj te ljudi pamte. Ništa materijalno nije ni izbliza toliko vrijedno kao dobrota, a ti si je imao kao malo ko.

Imao si uvijek razumijevanja za sve, nikada ti ništa nije bilo teško, sve si prihvatao s osmijehom. Ali, otkako si otišao, za nas je vrijeme stalo.

Stalo, baš kao i tvoje srce, koje je bilo veliko i puno ljubavi.

Sada si na nekom drugom mjestu, gdje vječna ljubav vlada… A takvu vječnu ljubav podario si i nama, koji smo te okruživali…

Znamo da te tamo, niko, nikada neće povrijediti…

Kažu da nas učini jačim, ono što nas ne ubije… Ti znaš da smo dovoljno jaki, da izdržimo sve za tvoju pravdu.. Znam da vjeruješ u nas…Mi te izdati nećemo.

U našim srcima si”, navedeno je u potresnom statusu.

Suđenje se nastavlja nakon što je proces bio na čekanju zbog porodiljskog odsustva Alise Mutap Ramić, bivše djevojke Dženana Memića koja je s njim bila u momentu stradanja, a kojoj se sudi zajedno s ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe: dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” na Ilidži.

Prethodno je odbijena i žalba advokata optuženih u slučaju Memić, koji su tražili da se Sud BiH proglasi nenadležnim u ovom slučaju. Odluku je donijelo Apelaciono vijeće Suda BiH.

Podsjetimo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine dok je bio u društvu Alise Mutap u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerasvijetljenim okolnostima zadobio povrede glave, a preminuo je na KCUS-u sedam dana kasnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.